6Letm_UUAAAAAAs3j5Mr6kFNVGQJOEBrrrKZOLZw
Leadoverblik til salg

Udfordringen

Grundfos ønskede at skabe vækst indenfor områder relateret til deres kerneprodukter. De havde et ønske om, at salgsstyrken skulle have øget fokus på salg af service, reservedele m.m. Til at fremme salget savnede Grundfos et værktøj, hvor salgsstyrken kunne udnytte virksomhedens mange års viden og erfaringer om salgstriggere indenfor service, reservedele m.m.

Løsningen

Sammen med Grundfos designede Dataminds et værktøj til leadgenerering, som hver måned leverer de mest oplagt krydssalg til hver sælger inden for services, reservedele mm. Genereringen af leads sker ud fra en kombination af salgshistorik, kundekarakteristika, produktkarakteristika samt Grundfos' viden om forhold, der øger sandsynligheden for, at en kunde har et konkret behov for services, reservedele mm. Alle beslutningsregler og algoritmer er automatiseret og designet til, at der hver måned kan generes nye leads på en Microsoft SQL Server. Sælgerne danner hurtigt et overblik over leads på tværs af kunder og kundernes salgshistorik i en Excel Dashboard løsning, som er koblet til Microsoft SQL Serveren.

Værdien

I den indledende fase blev leadgenereringsværktøjet og processen testet på 15 lande. Testlandene performede 25% over lande, der ikke deltog i projektet. Efterfølgende er projektet løbende blevet udvidet med flere lande. Værktøjet kører i dag med automatisk opdaterede leads, som sikrer en hurtig leverance til sælgerne. Derudover har værktøjet bestået et ”proof of concept”. Leadgenerering er derfor ved at blive udvidet til SAP CRM og ikke kun som en Excel dashboardløsning. Jesper Olesen, Manager, Sales & Pricing Excellence, Grundfos