Rapporten gjort os i stand til at dykke ned i segmenter med lav markedandel og efterfølgende lave målrettede strategier over for kunder med uunyttede potentialer. Analysen med at sammenholde et beregnet potentiale med konkret performance på den enkelte kunde er en data-mining løsning, der kam implementers på tværs af markeder og industrier.”

 

Henrik Løvig, Administrerende direktør, Boligportal

Potentialeberegning og implementering

Boligportal.dk er Danmarks største markedsplads for udlejere, lejere og boligsøgende samt for købere og sælgere af ejerboliger.

Udfordring

Boligportal.dk står med en meget stor andel af det samlede danske marked, når det kommer til udlejning af boliger. Boligportalens udfordring var imidlertid, at potentialet i markedet var ukendt både samlet set og nedbrudt på segmenter. 

Løsning

Dataminds indsamlede data fra alle Boligportal.dk’s kunder, annonceringshistorik, CVR og BBR register samt flytningshistorik fra Dannmarks Statistik. Efter match og datarens leverede Dataminds en fuld markedsrapport med Boligportal.dk’s markedsandel nedbrudt på geografi, Boligtype, m.m.

Efterfølgende opbyggedes et sæt af data mining-modeller, som konverterede BBR boligmassen om til forventede antal flytninger per år. Baseret på output fra modellerne og match af data leverede Dataminds en samlet rapport, hvor det totale potentiale i forhold til performance blev sammenholdt. Resultaterne blev nedbrudt på kundeniveau. Boligportalen har nu to værktøjer, der:

1. Giver indsigt i potentiale på tværs af markedet og markedssegmenter og 

2. Identificerer kunder med et stort uudnyttet potentiale for et konkret segment.