Photo: Farum Fjernvarme

“Dataminds var rigtig god til at fange lige præcis de nuance, vi havde brug for i forbindelse med, at det var første gang bestyrelsen havde besluttet, at vi skulle overgå til eletronisk valg i forbindelse med repræsentationsvalg. Vi havde et super møde med dem og udvalget her på værket, og efterfølgende nogle gode telefonsamtaler og mails i forbindelse med tilpasningerne. Bestyrelsen har besluttet, at næste gang der er valg i repræsentantskabet, så skal det også være et elektronisk valg. Farum Fjernvarme kan varmt anbefale Dataminds.

Det var meget spændende for os, at vi kunne logge ind og følge selve valget nærmest time for time. Og selve valgresultatet fik vi stort set i samme sekund, som valget sluttede, så vi kunne straks se resultatet og vide os sikre på, at det var korrekt.

Og for vores stemmeberettigede forbrugere var det af stor værdi, at de kunne tilgå Stemonlines hjemmeside direkte fra en hvilken som helst computer – samtidig med, at det var en stor fordel, at de nu kunne sidde hjemme, i sommerhuset, på arbejde o. lign. og i ro og mag stemme på de valgte kandidater. For at tilgodese de af vores forbrugere, der ikke selv havde computer i hjemmet, havde vi fået sat en computer op på værket til fri afbenyttelse.”

 

Lone Larsen, Administration, Farum Fjernvarme

Elektronisk repræsentantskabsvalg

Igennem mange år har Farum Fjernvarme afholdt manuelt repræsentantskabsvalg. Det medførte mange administrative opgaver. Derfor skulle det undersøges, om valget kunne afholdes på en måde, hvor arbejdsmængden blev minimeret.

Udfordring

I forbindelse med manuelle valg var udfordringen at få indsamlet alle oplysninger, iddele grupper, pakke konvolutter med det rigtige antal stemmesedler, returkonvolut m.v. Efter deadline for valget var næste skridt den store tidskrævende manuelle optælling samt kontrol med revisor og ledelse. Det var en omfattende arbejdsproces.

Løsning

Farum Fjernvarmes adm. direktør, Nighat Kamal, havde via sit netværk fået oplyst, at Dataminds tidligere havde gennemført valg for andre virksomheder bl.a. vandværker. Så vi fik sat et møde op med Dataminds, Farum Fjernvarme og Repræsentantskab Gruppe 1’s valgudvalg og havde efterfølgende nogle positive telefonsamtaler med konsulent og partner Kasper Pilman Kristensen, Dataminds. På baggrund af vores oplysninger udarbejdede han et elektronisk valgprogram, som lige præcis passede til alle de udfordringer, som vi havde. På baggrund af oplægget fra Kasper Pilman Kristensen besluttede bestyrelsen, at vi skulle prøve at overgå fra manuelt valg til elektronisk valg.