Photo: Grundfos

“I den indledende fase blev leadgenereringsværktøjet og processen testet på 15 lande. Testlandene performede 25% over lande, der ikke deltog i projektet. Efterfølgende er projektet løbende blevet udvidet med flere lande. Værktøjet kører i dag med automatisk opdaterede leads, som sikrer en hurtig leverance til sælgerne. Derudover har værktøjet bestået et ”proof of concept”. Leadgenerering er derfor ved at blive udvidet til SAP CRM og ikke kun som en Excel dashboardløsning.”

 

Jesper Olesen, Manager, Sales & Pricing Exellence, Grundfos

Leadoverblik til salg

Grundfos ønskede at skabe vækst indenfor områder relateret til deres kernefunktioner. De havde et ønske om, at salgsstyrken skulle have øget fokus på salg af service, reservedele m.m.

Udfordring

Grundfos savnede et værktøj, som kunne hjælpe dem med at fremme deres salg. Salgsstyrken skulle kunne udnytte virksomhedens mange års viden og erfaringer om salgstriggere indenforservice, reservedele m.m. 

Løsning

Sammen med Grundfos designede Dataminds et værktøj til leadgenerering, som hver måned leverer de mest oplagte krydssalg til hver sælger inden for services, reservedele m.m. Genereringen af leads sker ud fra en combination af salgshistorik, kundekarakteristika, produktkarakteristika og Grundfos’ viden om forhold, der øger sandsynligheden for, at en kunde har et konkret behov for services, reservedele m.m.

Alle beslutningsregler og algoritmer er autoriseret og designet til, at der hver måned kan genereres nye leads på en Microsoft SQL Server. Sælgerne danner hurtigt et overblik over leads på tværs af kunder og kundernes salgshistorik i en Excel Dashboard løsning, som er koblet til Microsoft SQL Serveren.