Fra venstre: Nicolai Thomsen (Konsulent, Dataminds) & Michael Traberg (Digitaliseringsdirektør, Vestjysk Bank)
Kontakt:
Kasper Pilman Kristensen
Konsulent og partner
+45 22 12 12 69
kpk@dataminds.com

Procesoptimering med Power BI

Vestjysk Bank havde et ønske om at optimere deres datadrevne forretning. 

Udfordring

“Udfordringen, vi havde, var, at vi skulle have ny Salgsrapportering. Vores salgsrapportering var baseret på Excel og manuel opdatering. Det var tidskrævende, og vi fik kun månedlige opdateringer. Vores ønske var en daglig opdatering, og at det kørte mere automatisk. Og at det var visuelt bedre.”

Løsning

“Vi er rigtig godt tilfredse med løsningen, der blev leveret. Den lever helt op til det, vi forventede. Og den har en enkelthed, vi godt kan lide. Salgsrapporteringen består af små rapportsider, som viser forskellige produktområder. Der er en rapportside for hvert produktområde.

I forbindelse med udarbejdelsen har Dataminds været meget transparente i deres arbejde med og omkring Power BI. Dermed har vi nu kendskab til, hvad der er best practice i forhold til arbejdet med værktøjet. Det gør, at vi nu har et skalerbart setup, der kan understøtte det videre arbejde med integrationen af Power BI til andre dele af organisationen, hvor vi har en række af idéer til at udbygge løsningen.

Vi har talt med Dataminds om selvfølgelig at fortsætte samarbejdet, da vi er glade for det.”

Værdi

“Den største værdi i løsningen ligger i, at filialdirektørerne rundt omkring i landet nu har større indsigt i, hvordan det går med deres forretning. Og hvor de skal sætte ind henne.

Power BI platformen var ny for os. Vi havde ingen erfaring med det. Dataminds har løftet os ind i den tankegang og den platform, og dermed er vi kommet hurtigere ud over stepperne. Fordelen ved at bruge eksterne konsulenter som Dataminds er, at de kan trække på flere ekspertiser i processen, da de har mange sparringspartnere hos dem.

Jeg kunne hurtigt se, at vi kunne få et fornuftigt samarbejde. Samarbejdsformen er med direkte kontakt. Uformelt – og der skal ikke en masse analyser til, før man kan lave noget. Det svarer godt til de værdier, vi har i banken: Enkelhed & Handling. Det forsøger vi at leve op til. Vi oplevede med Dataminds, at der ikke er langt fra tanke til handling – til vi har noget resultat. 

For at opsummere, så er de ting jeg godt kan lide ved samarbejdet med Dataminds: Direkte kontakt, Uformel tone, Ikke langt fra tanke til handling og God sparring på idéer. Jeg vil klart anbefale Dataminds, det har jeg ingen problemer med. De er nogle behagelige mennesker at arbejde sammen med. Jeg er kun blevet positivt overrasket.”

 

Michael Traberg, Digitaliseringsdirektør, Vestjysk Bank